*** PRI NAS ČRNI PETEK ŠE TRAJA! ***
PREVERITE NAŠO PONUDBO IN NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI ZA POSEBEJ UGODEN NAKUP!
Za naročilo nas lahko tudi pokličete na
041  676 218   
ali nam pišete na
0
0.00 0 izdelki

V košarici ni izdelkov.

Pogosta vprašanja

Kaj je mikro oziroma balkonska sončna elektarna?

Balkonska sončna elektrarna je fotonapetostna naprava, ki je sestavljena iz solarnih modulov in razsmernika. Moduli iz sončne energije proizvajajo enosmerni tok, tega pa razsmernik spremeni v izmeničnega, zato, da lahko napravo enostavno priključite v vtičnico vaše hišne napeljave. Pogoj je, da imate primeren prostor za postavitev (balkon, vrt, nadstrešek,..) in vtičnico zunaj v neposredni bližini. Komplet deluje po principu Plug&Play in je prirejen za domačo uporabo. Najmanj 14 dni pred predvideno priključitvijo morate z enostavnim obrazcem obvestiti svojega distributerja. Vse potrebne dokumente najdete priložene izdelku.

Kaj so glavne prednosti balkonske sončne elektrarne?

 1. Enostavnost
 2. Finančni prihranek
 3. Prispevek k boljši prihodnosti

Komu je namenjena balkonska sončna elektrarna?

Vklopi sonce mikro sončna elektrarna je namenjena vsem končnim gospodinjskim odjemalcem, ki:

 1. si želijo privarčevati denar pri računih za elektriko,
 2. zaradi omejitev prostora nimajo možnosti za postavitev večje sončne elektrarne,
 3. jih odvračajo dolgotrajni postopki pridobivanja dovoljenj in naraščajoče cene montaže,
 4. želijo prispevati k manjši porabi elektrike iz omrežja in s tem k boljšemu okolju.

Kaj vsebuje komplet Vklopi sonce?

Vklopi sonce mikro sončna elektratna ja zasnovana po načelu ‘Plug&Play’ in je enostavna za uporabo.
Sestavlja ga več visokokakovostnih omponent, ki omogočajo najboljši izkoristek sončne energije.

 1. Eden ali dva 400 W fotovoltaična panela
 2. Mikro razsmernik 600 W
 3. Komplet nosilcev za postavitev na različne tipe balkonskih ograj ali postavitev na tla
 4. 3m kabel z vtičem
 5. Konektorski kabli za povezavo med paneli in razsmernikom
 6. Watt meter s katerim merite količino proizvedene energije

Vse komponente enostavno namestite in naprava je pripravljena za vklop v vtičnico. Ne pozabite pa 14 dni pred predvidenim vklopom obvestiti svojega distributerja elektrilne energije.

Ali res lahko mini sončno elektrarno priklopim v vtičnico?

Da. Za priključitev balkonske elektrarne lahko uporabite obstoječo vtičnico ‘Schuko’. Poskrbite, da bosta vtičnica in domače omrežje ustrezala tehničnim zahtevam v Tehnični smernici. Hišna napeljava mora imeti napetost 230V in frekvenco 50Hz, kar je splošni standard tako v Sloveniji, Nemčiji in Avstriji.

Vklopite jo enako kot npr. hladilnik, le da sončna elektrarna ne bo porabljala elektrike, temveč jo bo dobavljala do naprav v gospodinjstvu (TV, računalnilk, pralni stroj …).

Ali balkonska elektrarna proizvaja elektriko tudi ob izpadu elektrike v omrežju?

Ne. Mikro razsmernik namreč za svoje delovanje potrebuje delujoče električno omrežje. Deluje le, če zazna frekvenco napetosti v omrežju (50 Hz). Če v vašem omrežju zmanjka napetosti, torej, če nimate elektrike, potem se razsmernik zaradi varnostnih razlogov samodejno izključi.

Ali moram imeti vtičnico na balkonu ali v bližini postavitve na vrtu?

Da. Za obratovanje in napajanje v hišno inštalacijo mora imeti komplet Vklopi sonce električni priključek.

Če na balkonu ni vtičnice, je treba lastnika stavbe vprašati, če se lahko dogradi.

Ali so balkonske elektrarne varne?

Da! V Evropi deluje približno 200.000 balkonskih sončnih elektrarn, ki delujejo na običajnih vtičnicah.

Z močjo 600W ni dovolj obremenitev običajne elektrilne inštalacije.

Ali res ne potrebujem dovoljenja za priklop?

Ne. Dne 14.12.2022 je bil sprejet nov Pravilnik o tehničnih zahtevah za priključitev in obratovanje vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije, kjer piše, da za priključitev in obratovanje ne potrebujete dovoljenj.

Dovolj je le, da 14 dni pred predvideno priključitvijo z enostavnim obrazcem obvestite vašega distributorja električne energije. Podati morate informacije o tem, kdaj se predvideva priključitev, številko merilnega mesta, izjavo o skladnosti s strani proizvajalca ter kopijo navodil za montažo in priključitev.

Natisnjen obrazec je priložen vsakemu izdelku, lahko pa si ga tudi prenesete iz naše spletne strani.

Ali obstaja kakšen obrazec za bolj enostavno prijavo naprave pri distribucijskemu operaterju?

Za vas smo pripravili enostaven obrazec, ki je v tiskani obliki priložen vsakemu našemu kompletu. Obrazcu je priložena Izjava o skladnosti za napravo, v kateri so navedeni standardi za napravo, prav tako pa je priložena kopija navodila za montažo in priključitev, iz katere je razvidno, da je vtična proizvodna naprava v skladu s standardoma SIST EN 62109-1 in SIST EN 62109-2 in ne zahteva vgradnjo RCD tipa B.

Pri katerem distribucijskem operaterju prijavim napravo z obrazcem, ki ste ga pripravii?

Na podlagi pogodbe o najemu elektrodistribucijske infrastrukture in izvajanju storitev za operaterja distribucijskega sistema električne energije v imenu SODO izvajajo distribucijsko dejavnost naslednja distribucijska podjetja:

Kaj pa če že imam sončno elektrarno na strehi?

Mini balkonsko sončno elektrarno si lahko postavite kljub temu, da že imate sončno elektratno na strehi. Največja nazivna moč naprave na strehi je namreč s predpisom omejena na 80% priključne moči odjema merilnega mesta, zato vam lahko vklop balkonske sončne elektrarne Vklopi sonce pripomore še k večji samooskrbi.

Kaj se zgodi, če proizvedem več električne energije kot jo porabim?

V kolikor proizvedene elektrike ne bi porabili za delovanje električnih aparatov doma, potem jo boste oddali v javno omrežje.

Za to ne boste prejeli nobenega nadomestila, boste pa prispevali k hitrejšemu energetskemu prehodu.

Kako zahtevna je montaža?

Vklopi sonce sončna elektrarna ja zasnovana po načelu naredi sam (DIY) in je enostavna za uporabo. Izdelku so priložena natančna navodila za sestavo. Panela sta že priključena na razsmernik, sestaviti je potrebno le še priložene nosilce in elektrarna je na voljo za priklop v vtičnico.

Kam je najbolje postaviti komplet za najboljši izkoristek?

Sistem je zasnovan tako, da se lahko uporablja na različnih vrstah ograj ali na tleh.

Najbolj optimalno delovanje z največjim izkoristkom boste dosegli s postavitvijo proti jugu, jugovzhodu ali jugozahodu. Ne obračajte panelov proti severu. Pomembo je, da je mini sončna elektrarna nameščena tako, da je čim manj v senci. Svetujemo postavitev panelov pod kotom 35 stopinj. Tudi, če jo postavite navpično, bo še vedno delovala z dobrim izkoristkom.

Ali lahko balkonsko sončno pritrdim na balkonsko ograjo v bloku?

Da, po dogovoru z lastnikom in/ali upravnikom objekta. Prednost kompleta je, da lahko v primeru selitve sončno elektrarno enostavno vzamete s seboj in priklopite na drugo odjemno mesto.

Energen ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne spore in škodo, ki bi lahko nastala kot posledica namestitve.

Sem lastnik stanovanja in me zanima ali v tem primeru moram dobiti soglasje sosedov, ki stanujejo pod menoj in nad menoj?

Trenutna zakonodaja namreč še vedno zahteva stoodstotno soglasje vseh lastnikov. Ker se je to že dolgo tega izkazalo za neživljenjsko, je vlada v obravnavo pospremila zakon, ki bo omilil obstoječe toge zahteve za postavitev fotovoltaik oziroma omogočil, koriščenje površin v večstanovanjskih stavbah za pridobivanje zelene električne energije. Zaenkrat pa balkonske elektrarne v stanovanjskih blokih delijo enako usodo kot zunanje enote klimatizacijskih naprav ter individualne zasteklitve balkonov in lož, ki tako in drugače krasijo blokovske fasade.

Zanima me, kje je montiran mikro razsmernik, na sončnem panelu ali na vtičnici, ali kje? Enako me zanima tudi za Watt meter.

Mikrorazsmernik se montira na konstrukcijo, ki je priložena kompletom.

Vat meter pa namestite med vtičnico in vtič.

Ogled posnetka >

Kakšna je garancija izdelka?

Kompleti Vklopi sonce vsebujejo visokokakovostne komponente, za katere jamči proizvajalec.

Garancija na produkt je 5 let od datuma izročitve.

Ultralahki paneli imajo garancijo 5 let na produkt in 10 let linearne garancije na moč.

Klasični fotonapetostni moduli imajo garancijo 12 let na produkt in 25 let linearne garancije na moč.

Za mikrorazsmernike je proizvajalčeva garancija 10 let.

Kako je z vračilom izdelka?

Če z izdelkom niste zadovoljni, ga lahko vrnete nepoškodovanega v roku 30 dni od dneva nakupa.

Koliko lahko prihranim pri stroških za elektriko?

V kolikor vzamemo povprečni letni energijski donos sončnega obsevanja na kvadratni meter površine v Sloveniji (od 950 do 1150 kWh/kWp) bi 600W mini sončna elektarna pri 1150kWh/kWp proizvedla 0,69MWh.

Povprečno slovensko gospodinjstvo porabi priblično 4,5MWh električne energije letno.

Izračun pokaže, da s 0,69MWh mini elektrarno prihranimo približno 15% elektične energije na letni ravni. To je pri trenutni ceni elektrike v Sloveniji približno 120 EUR. Ker pa se električna energija vsako leto podraži, se bodo povečali tudi vaši letni prihranki.

Običajno proizvedejo balkonske sončne elektrarne ob ugodni orientaciji in ob sončnih dnevih dovolj električne energije, da pokrijejo spodoben delež osnovne gospodinjske porabe oziroma omilijo porabo ob konicah. Nezasenčen in proti jugu orientiran solarni panel z izhodno močjo 380 vatov lahko na leto proizvede približno 285 kilovatnih ur električne energije navaja nemški vir, pri vertikalni postavitvi (90 stopinj). Pri talni postavitvi (idealni kot 35 stopinj) znaša letna proizvodnja 425 kWh (računano za Ljubljano), na Primorskem bi znašala povprečna proizvodnja 510 kWh ob idealni postavitvi in 352 kWh ob vertikalni postavitvi. Za toliko pa se tudi zniža poraba električne energije iz javnega elektrodistribucijskega omrežja.

Ali lahko z balkonsko sončno prispevam k prehodu v nizkoogljično družbo?

Vsekakor! Vsaka kilovatna ura proizvedene električne energije iz sonca prihrani približno pol kilograma izpustov škodljivega CO2 in drugih toplogrednih plinov. Dejstvo je, da bolj kot koristimo brezplačno sončno energijo, hitreje prehajamo k zelenemu prehodu, postajamo kot družba bolj samooskrbni ter prihranimo pri računih za električno energijo.

Slovenija, kot tudi druge države Evropske unije, z interventnim zakonom poziva končne odjemalce, da si prizadevajo zmanjšati porabo plina in elektrike za vsaj 15 odstotkov v primerjavi z njihovo povprečno porabo v minulih petih letih. Poleg tega politike EU poudarjajo, da je v trenutnih okoliščinah odločitev za prehod na brezogljični vir električne energije izjemno pomembna, tako za družbo, kot za posameznika.

Ali lahko uporabim vaš izdelek za mobilno hišo z uporabo baterij za shranjevanje elektrike ter ali lahko to naročim pri vas?

Mikro sončna elektrarna Vklopi sonce je zasnovana tako, da jo vklopite v vtičnico. Čeprav so lahko paneli močnejši (npr. 820 W), pa je izhodna moč omejena z ustreznim razsmernikom in nikoli ne presega 600 W. Tako napravo je dovoljeno vklopiti na eno odjemno mesto oz. v domačem omrežju v Sloveniji, v kolikor z dopisom 14 dni pred nameravanim vklopom obvestite svojega distributerja elektrilne energije.

Trenutno lahko na spletni strani vklopisonce.si naročite le tak sistem za vklop v vtičnico. Kmalu pa bo v naši ponudbi tudi sistem s hranilnikom energije.

Ali je uporaba Schuko vtičev dovoljena?

V Nemčiji so bili nekaj časa obvezni Wieland vtiči, sedaj po veliko izvedenih študijah in po izkušnjah iz prakse tudi pri njih zadostujejo ‘navadni’ Schuko vtiči, ki nimajo zaščit. Schuko kabel bo tudi v našem izdelku, uporabnik pa bo moral, tako kot pri vsaki elektronski napravi, dosledno upoštevati navodila za uporabo.
 
Kompleti mikro sončne elektrarne Vklopi sonce 400 in Vklopi sonce 800 se lahko priključijo samo na notranjo inštalacijo, ki je izvedena v skladu zahtevami iz predpisa, ki ureja nizkonapetostne inštalacije v stavbah in izpolnjuje zahteve iz poglavja 11.3.8. o prenosnih fotonapetostnih napravah Tehnične smernice TSG-N-002 za nizkonapetostne električne inštalacije ter zahteve iz pravilnika (npr. vtična proizvodna naprava mora biti v skladu s standardoma SIST EN 62109-1 in SIST EN 62109-2 in ne zahteva vgradnje RCD tipa B). Iz vidika požarne varnosti je pomembno tudi to, da vtična balkonska naprava v kateremkoli trenutku oddaja delovno moč, ki je enaka ali manjša 600 W.

Energen ne odgovarja za neprimerne inštalacije

Koliko prostora potrebujem za namestitev panelov?

Odvisno od vrste kompleta. Ultralahki kompleti so sestavljeni iz dveh ali štirih panelov. Vsak panel je velik približno 1m x 1m. Torej za Ultralahki komplet 400 potrebujete balkon v dolžini najmanj 2 m. Za postavitev Ultralahkega Kompleta 800 pa minimalno 4 m.

Mere solarnega modula v klasičnih kompletih so: dolžina 1722 mm in višina 1133 mm, zato za en panel, ki je v Klasičnem kompletu 400, potrebujete toliko prostora. Za Klasični komplet 800 pa potrebujete prostor za dva panela, v skupni dolžini cca 3.5 metra.

Kompleti imajo 800 W moči, razsmernik pa le 600? Zakaj?

Največja dovoljena izhodna moč mikro sončne elektrarne je 600 W.

Zaradi ne vedno optimalne postavitve elektrarne in boljšega izkoristka ponujamo v naših kompletih.

Ali je mogoče vključiti dva taka kompleta oz. tri; vsakega v svojo enofazno vtičnico s svojo varovalko na različne faze = L1 prvi komplet; L2 drugi komplet; in L3 tretji komplet. Vtičnice bodo napajane oz. povezane v omarici preko svojih enopolnih B-16A odklopnikov.

V Tehnični smernici TSG-N-002:2021 Nizkonapetostne električne inštalacije je v točki  11.3.8 Prenosne fotonapetostne naprave (naprave Plug&Play) določeno, da se lahko priključi taka naprava v eno vtičnico, ki je v končnem tokokrogu. Torej, lahko se vključi ena naprava v vsako fazo posebej, če pri najmanjši porabi delovne moči v objektu preko merilnega mesta ne bi oddali več kot 600 W.

Vtična proizvodna naprava lahko v distribucijsko omrežje električne energije v kateremkoli trenutku oddaja delovno moč, ki je enaka ali manjša od 600 W.

Več v Pravilniku: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2022-01-4093/pravilnik-o-tehnicnih-zahtevah-za-prikljucitev-in-obratovanje vticne-proizvodne-naprave-na-obnovljive-vire-energije

Zanimam se za 600W elektrarno. Na balkonu, kjer bo postavljena elektrarna že imam vtičnico. V hiši imam 3 faze. Glavni porabniki v hiši niso na isti fazi kot ta vtičnica na balkonu. Ali bo proizvedena energija kljub temu tekla do teh porabnikov? Kako? Kakšna je možnost priklopa?

Večina objektov ima trifazni tok. Naš mikroinverter se priključi na enofazno (običajno) vtičnico, ki se uporablja za vse ostale el. naprave.

Če porabniki v hiši niso na isti fazi, bo elektrika tekla iz naprave po tisti fazi v katero je vključena naprava, do prvega porabnika v tej fazi. Če je proizvedene elektrike več, kot se bo porabila na prvem porabniku, se bo višek elektrike porabil na naslednjem porabniku, ki je na isti fazi. Če naslednjega porabnika na tej fazi ni, bo višek elektrike tekel v omrežje. Ker bo tok (elektrika) tekel v nasprotni smeri, bo ta del toka zaviral vrtenje števca (novi elektronski števci se ne vrtijo) in števec bo kazal manj. Torej na vaše vprašanje, če bo tok (elektrika) tekel do drugih porabnikov, je odgovor NE. Ta višek toka, ki teče nazaj v omrežje v eni fazi, zavira vrtenje števca, ki meri energijo v vseh treh fazah istočasno. Če preprosto povemo, izgleda tako, kot da bi tok tekel na porabnike v drugi (ali tretji fazi), ker števec, ki je trofazni, kaže manj.

Zanima me, ali je mikro sončna elektrarna primerna za objekt, ki ni priključen na javno električno omrežje, ampak ima lastno otočno sončno elektrarno, ki preko inverterja dovaja v hišno el. omrežje tok 230V 50Hz?

Da. Razsmernik za svoje delovanje potrebuje napetost iz omrežja in če lahko to napetost zagotavljate z otočno sončno elektrarno, potem bo tudi balkonska sončna elektrarna delovala.

Zanima me koliko okvirno lahko prihranim v kilovatnih urah mesečno?

Moč naprave je 600 W, kar pomeni, da optimalnih pogojih proizvaja 0.6 kilovatne ure elektrike na uro.

Na leto bi lahko proizvedli 690 kWh. Morda za lažjo predstavo, koliko porabijo najpogostejši gospodinjski aparati.

Rada bi plačala na 48 obrokov? Kako to uredim?

Obročni nakupi so možni z aplikacijo LeanPay, na spletu hitro in enostavno in brez papirologije.

Pri izbiri vrste plačila izberite plačilo z LeanPay (nudijo plačila do 48 obrokov). Oziroma, v kolikor imate dogovorjeno z vašo banko, pri plačilu s kreditno kartico. Tak način plačila sedaj omogoča veliko ponudnikov – preveriti pri svoji banki.

Več o plačilih z Leanpay si lahko ogledate tu: LeanPay.

Koliko modulov lahko priključimo na omrežje?

V Tehnični smernici TSG-N-002:2021 Nizkonapetostne električne inštalacije je v točki 11.3.8 Prenosne fotonapetostne naprave določeno, da se lahko priključi taka naprava v eno vtičnico, ki je v končnem tokokrogu, kjer je določena skupna moč na "merilno mesto".

Merilno mesto pomeni en števec, ki je lahko enofazen ali trifazen, odvisno od tega kakšen je dovod. Torej, tu ne gre za vprašanje faz. Zato je tudi na obvestilu za distribucijskega operaterja potrebno navesti številko merilnega mesta.

Vtična proizvodna naprava lahko v distribucijsko omrežje električne energije v kateremkoli trenutku oddaja delovno moč, ki je enaka ali manjša od 600 W.

Več si lahko preberete tukaj: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MOP/Dokumenti/Graditev/TSG-N-002_2021_nizkonapetostne_instalacije.pdf in https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2022-01-4093/pravilnik-o-tehnicnih-zahtevah-za-prikljucitev-in-obratovanje-vticne-proizvodne-naprave-na-obnovljive-vire-energije.

Imam tri sobno stanovanje v bloku. V njem živi ena oseba. Ali je nakup smotern?

Povračilna doba je odvisna od porabe električne energije v gospodinjstvu, cene ki jo plačujete za energijo ter nenazadnje kraja in lege postavitve (zaradi najboljšega izkoristka se svetuje postavitev na južno stran).

Glede na rast cen električne energije bo nakup vedno bolj smotern. Poleg tega boste s pridobivanjem elektrika iz sončne energije prispevali k bolj zeleni prihodnosti.

Kako poteka priklop? Ali potrebujem električarja za namestitev mikrorazsmernika?

Naši kompleti za mikro sončno elektrarno vsebujejo vse v enem. Torej vse, kar potrebujete za proizvajanje elektrike na balkonu. Izdelek je narejen po principu Plug & Play in je enostaven za montažo. Vsa navodila za uporabo in sestavo so priložena.

Razsmernik je mikrorazsmernik, ki ga enostavno z DC kabli povežete s solarnimi paneli in z močnostnim kablom s Schuko vtičem vklopite v vtičnico.

Ali lahko panele namestim na streho nadstreška ali garaže?

Vklopi sonce mikro sončna elektrarna je namenjena montaži na balkon, vrt ali drugo ustrezno površino.

V ta namen kompletu prilagamo tudi nosilce za tri različne vrste montaže.

Postavitev kompleta s klasičnimi paneli na streho je možna, vendar komplet ne vsebuje nosilcev za namestotev na kritine. Poleg tega je priporočljivo razsmernik taščititi pred preveliko vročino.

Zanima me, kdaj bo mogoč nakup panelov skupaj s hranilniki energije?

Nakup panelov s hranilniki za domačo uporabo bo možen v drugi polovici tega leta. Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran, na kateri vas bomo tudi obveščali o novostih.

Ali je v prihodnosti predvidena subvencija za take naprave?

Informacij glede morebitnih subvencij za take naprave v Sloveniji še nimamo. V kolikor bodo subvencije na voljo, vas bomo obvestili na naši spletni strani.

Kako je z odpornostjo na točo? Ali se da to posebaj zavarovati?

Sončni paneli so ves čas izpostavljeni najrazličnejšim vremenskim vplivom. A vendar, če so moduli dobolj kakovostni in pravilno nameščeni, jim bodo tudi ekstremi težko prišli do živega.

Proizvajalci sončnih elektrarn svoje produkte redno testirajo. Tudi zato, da se prepričajo, kako odporni so na določene vremenske razmere, med katere spada tudi toča. V večini primerov sončni moduli prenesejo točo v velikosti do 25 mm oziroma do velikosti oreha, ki nanje padajo pravokotno in s hitrostjo do 83 kilometrov na uro.

Tovrstne škode so zelo redke tudi pri nas, saj so moduli narejeni tako, da prenesejo velike obremenitve. V primeru, da toča module vseeno poškoduje, pa je le-te treba zamenjati z novimi, nepoškodovanimi.

Glede zavarovanja se pozanimajte pri zavarovalnici.

Imam električni avto BMWi3, pa me zanima koliko je nazivna moč polnenja in seveda če je primerno za polnenje baterije 42kW. Namrec namestil bi jo nad nadstrešek in me zanima če bo zadostovala za polnenje omenjenega avta?

Z enim 600 W kompletom ne boste napolnili baterije v vašem električnem avtu. Bo pa vsekakor električna energija iz mikro sončne elektrarne prispevala nek procent k polnjenju (seveda ob sončnih dnevih).

Verjetno bi za polnjenje baterije v vašem električnem avtu potrebovali med 7.5 in 22kW.

Če hočemo koristiti elektriko iz naprave: kako pa pralni stroj ve, katero elektriko vzeti? Verjetno je potreben tudi dvosmerni števec v glavni omarici?

V primeru delovanja npr. pralnega stroja proizvedeno energijo iz naprave porabite v celoti, preostanek energije pa stroj uporabi iz omrežja. Števec obračuna manjšo porabo, zato se vam to pozna pri računu. Ne potrebujete posebnega števca.

Energen, d.o.o.
Bežigrajska cesta 2
3000 Celje
Slovenia


Tel.: 041 676 218
 
cartcross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram