*** PRI NAS ČRNI PETEK ŠE TRAJA! ***
PREVERITE NAŠO PONUDBO IN NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI ZA POSEBEJ UGODEN NAKUP!
Za naročilo nas lahko tudi pokličete na
041  676 218   
ali nam pišete na
0
0.00 0 izdelki

V košarici ni izdelkov.

Balkonske sončne elektrarne

REŠITEV ZA VSE, KI VAS SKRBI SOGLASJE 

Balkonske sončne elektrarne

Balkonske sončne elektrarne predstavljajo inovativno in dostopno rešitev za vsakogar, ki želi narediti korak v smeri varčevanja pri stroških porabe elektrike, ne da bi se pri tem morali spopadati z velikimi gradbenimi posegi in pridobivanjem soglasja za sončno elekatrno.

Prednosti balkonskih sončnih elektrarn

Balkonske sončne elektrarne so idealne za vse, ki nimajo veliko prostora za postavitev sončne elektrarne in tudi stanovalce v mestnih okoljih, ki morda nimajo dostopa do lastne strehe, saj jih lahko namestite na balkone, terase, stene, strehe in tudi vrtne površine. Postavitev in priklop opravite sami in zanje ne potrebujete soglasja.

Prikaz vseh 11 rezultatov

Odkrijte moč sončnih elektrarn Vklopi Sonce

Nimate soglasja?

Ni problema!

Hibridno sončno elektrarno lahko postavite tudi, če niste dobili soglasja za klasično sončno elektrarno! 
Še več, hibridna sončna elektrarna zagotavlja elektriko tudi ob izpadu javnega električnega omrežja in 
prinaša prihranke pri porabi elektrike tudi do 100%! 
Kontaktirajte nas in naši strokovnjaki bodo izračunali kakšna sončna elektrarna je najboljša rešitev za vaš dom. 

Hibridne sončne elektrarne
po vaši meri

Hibridni solarni sistemi so inovacija, ki delujejo vzporedno z omrežjem in lahko gospodinjstva oskrbujejo z električno energijo iz različnih virov: solarnih modulov, sistemov za shranjevanje električne energije ali javnega omrežja, skozi vse leto, dan in noč.

Hibridna sončna elektrarna je sestavljena iz 3 glavnih komponent:

 • solarni paneli pretvarjajo sončno svetlobo v električno energijo,
 • hibridni razsmernik pretvori enosmerni tok iz solarnih panelov v uporaben izmenični tok in krmili oziroma nadzira količino proizvedene in porabljene energije, ter jo skladno s tem usmerja bodisi do končnih porabnikov ali v hranilnik električne energije za kasnejšo rabo.
 • hranilnik električne energije shranjuje neporabljeno energijo za poznejšo uporabo.

Dodatne informacije: Predstavljamo hibridno sončno elektrarno

 

Zakaj hibridne elektrarne Vklopi sonce?

Balkonske sončne elektrarne predstavljajo inovativno in dostopno rešitev za vsakogar, ki želi narediti korak v smeri varčevanja pri stroških porabe elektrike, ne da bi se pri tem morali spopadati z velikimi gradbenimi posegi in pridobivanjem soglasja za sončno elekatrno.

Prednosti balkonskih sončnih elektrarn

Balkonske sončne elektrarne so idealne za vse, ki nimajo veliko prostora za postavitev sončne elektrarne in tudi stanovalce v mestnih okoljih, ki morda nimajo dostopa do lastne strehe, saj jih lahko namestite na balkone, terase, stene, strehe in tudi vrtne površine. Postavitev in priklop opravite sami in zanje ne potrebujete soglasja.

Prilagojene rešitve

Unikatne hibridne sončne elektrarne. Učinkovite, trajnostne rešitve za zeleno prihodnost in vaš dom.

20 let izkušenj

20 let izkušenj na področju energetike in lasten razvoj vam zagotavljata kakovostne rešitve ne glede na kompleksnost situacije.

Podpora in servis

Ekipa izkušenih strokovnjakov s področja energetike je naše zagotovilo vam, da bomo z vami tudi v manj sončnih dnevih.  

Celovite storitve

Vaše zadovoljstvo je odvisno od našega znanja, zato smo z vami od prvega koraka - od ogleda lokacije do zadnje nastavitve in zagona.

Koliko stane hibridna sončna elektrarna?

Ključnega pomena pri postavitvi hibridne sončne elektrarne je temeljito in strokovno načrtovanje velikosti in kapacitete sončne elektrarne in hranilnika električne energije.

Pri načrtovanju sončne elektrarne za vaš dom bomo upoštevali vse dejavnike, ki vplivajo na velikost in kapaciteto ter seveda tudi potrebno investicijo (dimenzije vašega doma, predvidena poraba, lega in usmerjenost objekta, obseg in tip porabnikov elektrike v vašem domu ter seveda vaš proračun). 

Cena vaše hibridne sončne elektrarne je nižja od cene klasične elektrarne in vam zagotavlja večjo stabilnost in večjo možno stopnjo samooskrbe. O tem kakšna elektrarne je najbolj primerna za vas se bomo odločili skupaj.


Za lažjo predstavo o višini potrebne investicije smo vam pripravili tri splošne okvirne ocene.

MINI HIBIRD 4 kW

€6.800
Osnovna cena: 9.700 €
Predvidena subvencija: 2.900 €
Velikost primerna za manjšo hišo brez toplotne črpalke, s centralnim ogrevanjem.
10x PV panel (430 W)
5 kW 3-fazni hibridni razsmernik
11 kWh hranilnik elektrike
VEČ

MIDI HIBRID 10 kW

€6.600
Osnovna cena: 11.000 €
Predvidena subvencija: 4.400 €
Velikost primerna za srednje veliko hiša z manjšo toplotno črpalko, centralnim ogrevanjem.
20x PV panel (430 W)
8 kW 3-fazni hibridni razsmernik
11 kWh hranilnik elektrike
VEČ

MAXI HIBRID 13 kW

€8.100
Osnovna cena: 13.500 €
Predvidena subvencija: 5.400 €
Velikost primerna za veliko hišo sli kmetijo s toplotno črpalko in veliko porabo.
32x PV panel (430 W)
12 kW 3-fazni hibridni razsmernik
11 kWh hranilnik elektrike
VEČ
Predvidena cena zajema celotno storitev od izračuna do postavitve in zagona sončne elektrarne, ne vključuje pa DDV, ki znaša v primeru storitve na ključ 9,5%.

Kakšne so subvencije za hibridne sončne elektrarne?

Borzen, operater trga z elektriko, je junija 2024 objavil javni poziv za fizične osebe za dodelitev subvencij za naprave za samooskrbo z električno energijo, ki niso vključene v sistem net meteringa, kamor spadajo tudi hibridne sončne elektrarne.

Subvencije so namenjene fizičnim osebam, ki želijo investirati v samooskrbne sončne elektrarne in baterijske hranilnike.

Višina subvencij

 • 675,00 EUR za en kilovat (1 kW) inštalirane nazivne moči naprave za samooskrbo z električno energijo s hranilnikom (do max. 40% upravičenih stroškov)
 • 250,00 EUR za en kilovat (1 kW) inštalirane nazivne moči naprave za samooskrbo z električno energijo brez baterijskega hranilnika (do max. 25% upravičenih stroškov)
 • 725,00 EUR za en kilovat (1 kW) za skupnostne naprave z baterijskim hranilnikom (do 45% upravičenih stroškov)
 • 300,00 EUR za en kilovat (1 kW) za skupnostne naprave brez baterijskega hranilnika (do 30% upravičenih stroškov)Kakšne možnosti financiranja sončnih elektrarn Vklopi sonce ponujamo?

Z vami smo od začetka do konca, tudi pri finančnih vprašanjih. Če investicija v samooskrbno elektrarno ni bila v vašem finančnem kratkoročnem planu, a se zavedate, da je to nujen korak k zmanjšanju stroškov, vam pomagamo tudi do ugodnega financiranja.

NLB Zeleni Kredit

V NLB spodbujajo trajnostno delovanje, zato so za kupce sončnih elektrarn pripravili novo ugodnejšo ponudbo zelenih kreditov z nižjo obrestno mero v primerjavi z redno ponudbo.


 

 • Ugodna nespremenljiva obrestna mera.
 • Brez stroškov odobritve kredita.
 • Višina kredita v višini zneska investicije.
 • Odplačilna doba do 84 mesecev.

 


 

Konaktiraj nas za ponudbo in zahtevaj izračun posojila.

VEČ

LEANPAY obročna plačila

Najenostavnejši način plačevanja na obroke! Vse urediš na mobilnem telefonu, brez obiska banke in odvečne dokumentacije. Popolnoma digitalno, brez papirologije in kreditne kartice.


 

 • Višino in število obrokov prilagodiš po svoji želji.
 • Popolnoma digitalno.
 • Brez papirologije.
 • Brez kreditne kartice.
 

Preveri svoj limit in nas kontaktiraj za ponudbo!

VEČ

Kako do sončne elektrarne Vklopi sonce?

1. Analiza in načrtovanje

Na vaši lokaciji skrbno preučimo razpoložljivost sončne svetlobe skozi leto in morebitne ovire, ki bi lahko vplivale na zmogljivost elektrarne. Po potrditvi, da je lokacija ustrezna, nadaljujemo z načrtovanjem vaše sončne elektrarne.

4. Montaža

Ko so vsa dovoljenja in financiranje urejeni, začnemo z montažo elektrarne. Montaža vključuje namestitev sončnih panelov, inverterjev, vzpostavitev povezav z električnim omrežjem in, če je potrebno, instalacijo hranilnikov energije.

2. Urejanje pravnih zadev

Pred začetkom izgradnje je treba urediti vse potrebno za pridobitev porabniškega dovoljenja. To vključuje pridobitev gradbenih dovoljenj, registracijo pri električnem distributerju ter upoštevanje morebitnih drugih predpisov.

5. Priklop

Za delovanje sončne elektrarne je nujna priključitev na javno električno omrežje. Ta postopek obsega izvedbo potrebnih elektroinštalacij in pridobivanje dovoljenj za priključitev.

3. Možnost financiranja

Skupaj raziščemo različne možnosti financiranja vaše sončne elektrarne, ki lahko obsegajo lastna sredstva, kredite, subvencije ali druge finančne olajšave.  Po potrebi vam pomagamo tudi pri urejanju potrebne dokumentacije.

6. Zagon in vzdrževanje

Po končani montaži izvedemo zagon sistema in preverimo njegovo funkcionalnost. Nastavimo vse potrebno za optimalno delovanje, ki bo skladno z vašimi bivalnimi navadami in potrebami. Na vašo željo poskrbimo tudi za redno vzdrževanje.

Koliko boste na letni ravni prihranili?

Na letni ravni lahko prihranite tudi do
100% pri stroških za elektriko

Zahtevaj izračun prihranka in pridobi 10% popust!

Homepage form

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
KALKULATOR
Vaš prihranek električne energije
20%

Izračun kaže, da mini sončni sistem/balkonska sončna elektrarna z 0,69 MWh prihrani približno 15 odstotkov električne energije na leto.

Z uporabo hibridne sončne elektrarne lahko prihranek povečate tudi do 100%.

Investiraj, vštekaj, prihrani!

Zakaj sončne elektrarne Vklopi sonce?

Če razmišljate o prehodu na trajnostno in energetsko učinkovito prihodnost, ste pri nas na pravem mestu. Smo vodilni ponudnik in zagovornik sončnih elektrarn, ki združujejo tehnološki napredek, strokovno znanje ter predanost okolju. Naše  sončne elektrarne so zasnovane za zagotavljanje vrhunskih rešitev, ki vam omogočajo izjemno učinkovito izkoriščanje obnovljive energije iz sonca.

Zakaj balkonske elektrarne Vklopi sonce?

Če razmišljate o prehodu na trajnostno in energetsko učinkovito prihodnost, ste pri nas na pravem mestu. Smo vodilni ponudnik in zagovornik sončnih elektrarn, ki združujejo tehnološki napredek, strokovno znanje ter predanost okolju. Naše  balkonske sončne elektrarne so zasnovane za zagotavljanje vrhunskih rešitev, ki vam omogočajo izjemno učinkovito izkoriščanje obnovljive energije iz sonca.

Finančni prihranek
Do 20% nižji računi za elektriko na leto
Okolje
600 kg manj CO2 izpustov na leto
Ni tveganja
30 dni za vračilo izdelka
Transparentno
Ni stroškov montaže in servisa
Enostaven vklop
Prihranek časa in fleksibilnost postavitve
Kvaliteta
Dolga življenjska doba komponent

Kje in kako namestimo balkonsko sončno eletrarno?

Balkonske sončne elektrarne Vklopi sonce imajo veliko različnih možnosti namestitve. Najbolje, da jo postavite tam, kjer imate največ sonca. Namestite jo lahko na balkon, streho, vrt ali teraso - vse je mogoče. Bolje kot boste svojo balkonsko elektrarno pozicionirali (kot nagiba, usmerjenost proti jugu in brez senčenja), več električne energije boste proizvedli.

Klasični kompleti Vklopi sonce so opremljeni z vremensko odporno kovinskim podkonstrukcijo, ki vam omogoča, da lahko solarne module namestite pod različnimi koti (35°, 65° ali 90°) preprosto pritrdite na balkon, balkonsko ograjo ali postavite na ravna tla.

Ultralahki kompleti Vklopi sonce se enostavno pritrdijo na obstoječo konstrukcijo balkonske ograje s priloženimi trakovi oziroma kovinskimi vezicami.
Zahvaljujoč našemu konceptu Plug & Play je namestitev balkonske elektrarne Vklopi sonce enostavna in za to ne potrebujete pomoči strokovnjaka.
Izbrani tip solarnih modulov namestite na želeno lokacijo.

Module povežete med seboj z vnaprej nameščenimi kabli, prvi in zadnji modul pa povežete še z razsmernikom.
Razsmernik priključite s priloženim šuko vtičem v navadno vtičnico v vašem gospodinjstvu in elektrika bo začela teči v vaše gospodinjstvo.

Koliko energije porabimo?

Sončne elektrarne proizvajajo električno energijo le podnevi. Največja poraba električne energije v zasebnih gospodinjstvih poteka predvsem zjutraj, opoldne in zvečer, največja obremenitev omrežja pa je nekje med 17.00 in 22.00 uro. 

Čeprav to ne zagotavlja vedno neposredne - in s tem optimalne - uporabe električne energije iz balkonske sončne elektrarne, naše izkušnje kažejo, da se dejansko uporabi približno 80-90 odstotkov sončne energije, le 10-20 odstotkov pa se jo odda v omrežje. Torej bolje, kot prilagodite porabo električne energije soncu, večji bo vaš izkupiček.

Ta se lahko še dodatno poveča s priključitvijo hranilnika električne energije, ki proizvedeno in neporabljeno energijo shranjuje in zagotavlja, da imate svoj lastne vir elektrike na voljo tudi ponoči.

Na voljo sta dva sistema hranilnikov: stacionarni hranilnik SUN BC01  in prenosna polnilna postaja SUN PS02.

Koliko lahko prihranim z balkonsko sončno elektrarno?

Če upoštevamo povprečni letni donos energije sončnega sevanja na kvadratni meter površine v Sloveniji (med 950 in 1150 kWh/kWp), bi 600 W mikro sončni sistem pri 1150 kWh/kWp proizvedel 0,69 MWh. 

Povprečna štiričlanska družina porabi približno 4,5 MWh električne energije na leto. Izračun kaže, da mini sončni sistem/balkonska sončna elektrarna z 0,69 MWh prihrani približno 15 odstotkov električne energije na leto, kar v Sloveniji trenutno znaša približno 120 evrov. Ker pa je električna energija iz leta v leto dražja, se poveča tudi vaš letni prihranek.

Koliko boste na letni ravni prihranili?

Na letni ravni lahko prihranite tudi do
100% pri stroških za elektriko

Zahtevaj izračun prihranka in pridobi 10% popust!

Homepage form

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
KALKULATOR
Vaš prihranek električne energije
20%

Izračun kaže, da mini sončni sistem/balkonska sončna elektrarna z 0,69 MWh prihrani približno 15 odstotkov električne energije na leto.

Z uporabo hibridne sončne elektrarne lahko prihranek povečate tudi do 100%.

Investiraj, vštekaj, prihrani!

Energen, d.o.o.
Bežigrajska cesta 2
3000 Celje
Slovenia


Tel.: 041 676 218
 
Copyright © 2023 Energen d.o.o. Vse pravice pridržane.
homeapartmentdatabasecogcartleafundothumbs-upcross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram